dinsdag 3 april 2012

'Milieuvriendelijke' Street Art

‘Milieuvriendelijke’ Street Art

Er zijn heel veel Street Art artiesten die de milieuvervuiling als inspiratiebron gebruiken. Er zijn talloze creatieve manieren waarop ze hun onvrede uitten en ik zal er hier onder een aantal laten zien. Street Art brengt meestal schade aan de openbare ruimte maar de manier waarop deze artiesten te werk gaan laat zien dat dit niet altijd het geval is of de openbare ruimte juist zo mooi maken dat je niet meer kan spreken van vandalisme. Het blijft een lastig om te beslissen of Street Art nou juist de ultieme vorm van vrijheid van meningsuiting is of dat het gewoon vandalisme en het moedwillig kapot maken van andermans eigendom is. De hier volgende kunst is wat mij betreft echt een aanvulling op de openbare ruimte en zou eigenlijk veel meer moeten voorkomen.  

Adam Purple: The Garden of Eden
In 1970 begon Adam Purple met het maken van zijn tuin in Lower East Side. In deze tijd was de Lower East Side vooral bekend om zijn criminaliteit. Adam Purple begon zijn tuin vanuit zijn eigen achtertuin maar doordat de stad New York veel gebouwen rond zijn achtertuin sloopte groeide de tuin tot 15000 vierkante voet. In 1986 besloot de gemeente de tuin te verbieden en werd de tuin vernietigd. De tuin bestond uit bomen en bloemen maar er stonden ook fruitbomen en er groeiden groenten.[1]

Hieronder volgen nog meer soortgelijke werken.

Mocht je meer willen weten over environmental art kijk dan op de site www.dannaz.nl  mocht je meer willen weten over de gedachte achter de environmental Street Art kijk dan op  www.heavypetal.ca.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten